Skip links

Veelgestelde

Vragen

Wij hebben de antwoorden op je vragen.

Algemeen

Sparkweb is een bureau met een sterke expertise in Wordpress. Omdat wij al jaren met Wordpress werken en zowel grote als kleine klanten hebben voorzien van functionele en mooie websites, weten wij dat een persoonlijke aanpak belangrijk is bij het realiseren van een droomwebsite. Met onze expertise kunnen wij daarom de droomwebsite die jij voor ogen hebt tijdig realiseren.

Van hobbyist tot multinational, wij kunnen iedereen een passende website leveren die aansluit op de wensen die zij hebben.

Absoluut. Wij hebben ervaring met het opzetten van webshops en kunnen dit realiseren. Hiervoor hebben wij een afzonderlijk pakket waarmee je helemaal gereed bent voor het starten van een webshop.

Je kunt al je vragen stellen via e-mail, telefoon maar ook via WhatsApp. Bekijk onze contactpagina.

Website

Ja, als je reeds in bezit bent van een Wordpress website en je wensen hebt om het een en ander aan te passen, dan kunnen wij hiermee helpen. Als je reeds in bezit bent van een website die niet op Wordpress draait, dan kunnen wij deze overzetten. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Content zoals teksten en afbeeldingen dienen bij ons aangeleverd te worden. Als er geen afbeeldingen geleverd kunnen worden dan kunnen wij je voorzien van profesionele royalty free afbeeldingen om de website te vullen. De kosten hiervoor variëren.

Nee, hier zit geen limiet aan. Je kunt dus zoveel pagina’s aanmaken als je wilt.

Onze websites worden volledig responsive opgeleverd. Hiermee ben je verzekerd van een goed werkende website die zich aanpast aan elk apparaat, ongeacht grootte van het scherm.

Absoluut. Bij het bouwen van onze websites zullen wij dit doen in de huisstijl van je organisatie.

Dat is mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op om je wensen te bespreken. Hierna gaan wij voor je aan de slag en zullen wij je vrijblijvend een aantal gemarkeerde logo’s sturen met een offerte.

Deze service valt buiten de aangeboden pakketen maar kan voor een meerprijs worden gerealsieerd. Neem contact met ons op als je een meertalige WordPress website wenst of je huidige WordPress website meertalig wilt maken.

Bij de uiteindelijke oplevering van onze websites dragen wij ook het eigendom over.

Content Management Systeem (CMS)

Ongeveer 37% van alle websites ter wereld draait op Wordpress (W3Techs, 2020). Hier zijn veel redenen voor, zoals het feit dat Wordpress gratis en open-source is, en SEO als prioriteit heeft. Daarnaast heeft het een enorme gemeenschap en past het zich aan om elk type website te maken. De voornaamste en belangrijkste reden is misschien wel dat het zo makkelijk in gebruik is. Hoewel wij onze klanten altijd voorzien van een gedetailleerde handleiding (en bij een maatwerk of webshop pakket zelfs een paar uur durende cursus over het gebruik), geloven wij dat zelfs de meest atechnische mensen een Wordpress website kunnen beheren.

Absoluut. Wordpress is erg intuïtief en makkelijk om mee te werken. Daarnaast krijg je ongeacht welk pakket je ook kiest een handleiding van ons om uit de voeten te komen met je nieuwe website. In het ‘maatwerk’ en ‘webshop’ pakket krijg je tevens een cursus van een aantal uur over het gebruik van de website.

Het antwoord op deze vraag is niet zo gemakkelijk. Geen enkele content management system is 100% veilig. Echter, de statistieken laten zien dat de meeste veiligheidskwesties ondervangen kunnen worden door de beheerder van de website.

Vrijwel alle veiligheidskwesties ontstaan door het niet tijdig updaten van Wordpress en/of de themas en plugins. De cijfers liegen er niet om; minder dan de helft van de Wordpress websites draait de nieuwste Wordpress versie op dit moment. Dit vinden wij jammer, aangezien met iedere update zwakheden worden opgelost.

Wij leveren onze klanten dan ook altijd een website waar Wordpress, thema en plugins geüpdatet zijn. Daarnaast dringen wij er bij onze klanten op aan om periodiek alles te updaten. Hoe dit werkt beschrijven wij in de handleiding die je van ons krijgt. Wil je liever dat wij het updaten uit handen nemen? Dan kan dat met onze onderhoudsabonnementenen. Vraag naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen.

Dat is mogelijk. Neem vrijblijvend contact me ons op voor de mogelijkheden.

Veiligheid en back-ups

Als de hosting provider waar jij je website laat hosten gebruik maakt van Let’s Encrypt dan kunnen wij een gratis SSL-certificaat installeren. Als je een SSL-certificaat van een andere instantie wenst, dan kunnen wij dit ook regelen. Deze zijn vaak niet gratis , en wij factureren de kosten dan ook door.

De meeste hostingsbedrijven maken periodiek een back-up. Wil je liever dat wij zorg dragen voor back-ups en deze als het nodig is terugzetten? Dat kan met onze onderhoudsabonnementen, waarvan dit één van de taken is die wij jou uit handen nemen. 

Absoluut. Wij bieden onderhoudsabonnementen waarin wij de zorg dragen voor het onderhouden van je WordPress website. Zo updaten wij onder andere de thema’s en plugins, draaien wij back-ups en zorgen wij dat je altijd weer snel online komt in het geval je website offline raakt. Alle voordelen van onze onderhoudsabonnementen lees je hier.

Search Engine Optimization (SEO)

Alle websites die wij opleveren zijn te vinden in Google. Hoe hoog je website in Google komt te staan, ligt echter aan verscheidene factoren en hangt sterk samen met de competitie van je gekozen trefwoord(en). Zo hebben wij websites gebouwd die binnen één week de top 3 in Google hebben bereikt, maar ook websites die nog niet op de eerste pagina van Google staan. Het technische aspect van gevonden worden in Google kunnen wij dus realiseren.

Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe wij Google blij kunnen maken, en doen dus ons best om teksten zo efficient mogelijk aan te bieden. Mocht het zo zijn dat een hogere rank in Google gewenst is, dan raden wij aan een marketingbureau of SEO-bureau in te schakelen aangezien het schrijven van specifieke SEO-teksten een vak apart is die om andere competenties vraagt.

Absoluut. Indien gewenst zullen wij Google Analytics implementeren.

Absoluut. Indien gewenst zullen wij Google Maps implementeren.

Hosting en domein

Nee, wij zijn geen hostingbedrijf en/of registar. Wij kunnen echter wel helpen in het kiezen van een hostingbedrijf en pakket.

Dat is eigenlijk heel simpel, wij zijn heel goed in het ontwikkelen en onderhouden van websites, maar het betrouwbaar hosten van een website is een vak apart en vraagt andere competenties. Veel webbureaus die hosting aanbieden doen dit middels een reseller programma, hetgeen betekent dat zij tussen jou en een hostingbedrijf zitten en hierop willen verdienen. Zij hosten je website dus eigenlijk niet zelf. Om ons te kunnen focussen op het ontwikkelen en onderhouden van Wordpress websites en om jou geld te besparen, doen wij dit dus niet maar adviseren je graag in het kiezen van een hostingbedrijf. 

Wij kunnen (mits dit van je hosting provider mag) je domein verhuizen. Hier zijn geen additionele kosten aan verbonden.

Niks staat zo professioneel als een e-mailadres met je domeinnaam als extensie. Wij maken de gewenste e-mailadressen aan en helpen je bij het instellen van je e-mail op je laptop of telefoon.

Staat je vraag hier niet tussen?

Geen zorgen, wij zijn hier om te helpen. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.